Wonen in Wiarda is werelds wonen

Sfeer van een Fries dorp

In de Zuidlanden, waar Wiarda onderdeel van is, vind je een Brede school, een stadstuin, gezondheidscentrum en een wijkwinkelcentrum. Het gebied omvat natuurlijke waterlopen, archeologische vindplaatsen en monumentale boerderijen. Dat geeft de wijk een geheel eigen karakter met de sfeer van een gezellig Fries dorp. In en om Wiarda is van alles te beleven. Bootje varen, kanoën, zwemmen, fietsen en wandelen; het kan allemaal dichtbij huis. Binnen tien minuten fiets je naar het bruisende hart van Leeuwarden. en het station. Liever rust en ruimte? Dan fiets je richting het Friese platteland.

Water, water en nog eens water

In Wiarda is de havenkom, waarin drie nieuwe vaarten samenkomen, het centrale punt. Deze drie brede vaarten zijn bepalend voor het uitzicht op de wereld rondom het buurtschap. Overal in Wiarda voel je het water; óók als je niet direct aan het water woont.

Autoluw

In Wiarda is nagenoeg geen doorgaand autoverkeer. De afzonderlijke woongebieden krijgen een eigen smalle insteekweg. Ook worden er verkeersremmende maatregelen toegepast. Het resultaat? Een stille, veilige woonbuurt waar kinderen op straat kunnen spelen. De parkeerplaatsen worden zo vormgegeven dat ze niet opvallen. In Wiarda is dus weinig blik op straat.

Meer informatie? Wij bellen jou!

 • * velden zijn verplicht.

Al 80% onder optie of verkocht!

Onder tussen is al 80% van de woningen onder optie en wordt.........

Lees meer

50% van de huizen is onder optie!

Is Werelds Wonen Wiarda ook iets voor jou?

Lees meer
Meer nieuws
 • Dromen worden werkelijkheid

  Dromen worden werkelijkheid

  We kunnen dus gerust spreken van een duurzame en toekomstbestendige woning!

  Lees meer
 • Interieurtip

  Interieurtip

  Combineer nieuwe moderne meubels met oude elementen. Dat past perfect bij de uitstraling van jullie nieuwe thuis!

 • Cultuur snuiven

  Cultuur snuiven

  Leeuwarden is een prachtige stad en met recht de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Het culturele hart wordt gevormd....

  Lees meer
 • Groene explosie

  Groene explosie

  Daar zit je dan, op je nieuwe bank in je pas geverfde huis. En toch... Er ontbreekt nog iets. Je huis zou wel wat groen....

 • Makelaardij Hoekstra Makelaardij Hoekstra

  "Ook wonen in één van de mooiste buurten van Leeuwarden? Neem dan contact op met Marjan Miedema van Makelaardij Hoekstra!"

 • Frisoplan plan ontwikkeling Frisoplan plan ontwikkeling

  "Een fijn thuis is belangrijk. Met veel zorg en plezier ontwikkelt Frisoplan hier je toekomstige woonplek"